Hoe zorg je voor persoonlijke ontwikkeling als er grote verschillen zijn binnen in een groep of team?

ENTAMEER - in een training omgaan met diversiteit in het teamMeestal weten medewerkers erg goed wat die ene collega zou moeten leren. En al helemaal wat zijn of haar leidinggevende beter moet doen. Zeker wanneer er weer een groei of ontwikkeltraject op de planning staat, zijn er ideeen over wat een ander nodig heeft.

Wat niet helpt zijn een paar leuke dooddoeners voor leidinggevenden om jouw team te demotiveren:

Iedereen is anders!
We zijn allemaal uniek!
We moeten allemaal nog leren!
Je bent nooit te oud om te leren!

Lekker motiverend en commiterend, of niet? Toch komen deze dooddoeners ergens vandaan en hebben ze ook echt een kern van waarheid. Want ja we zijn allemaal verschillend en ja er is voor iedereen nog wat te leren. … De vraag is echter WAT? En dat verschilt per persoon, ook als ze allemaal in hetzelfde traject zitten over bijvoorbeeld leiderschap.

Hoe zorg je dan dat het traject leerzaam is voor iedereen? Hoe zorg je dat er voor iedereen iets nieuws in zit. Niet saai en herhaling – GAAP!!! Maar ook niet te veel nieuwe dingen. Een ver van mijn bed show of overdonderend – WAAR HEBBEN ZE HET OVER? En toch consistentie in onderwerpen, thema’s en doelen. ENTAMEER doet dit door in trajecten te werken met het principe van de ‘zone van de naaste ontwikkeling’.

Wat ik zo mooi vind aan mijn ontwikkeling gedurende dit leiderschapstraject: Dat ik kan groeien in hoe ik mijn medewerkers coach, zonder mijn authenticiteit te verliezen.

ENTAMEER - hetzelfde team - grote verschillen - training aansluiten bij zone van de naaste ontwikkelingZone van naaste ontwikkeling = het aanspreken van een persoon op een niveau dat net buiten het bereik is. Omdat het niet binnen bereik ligt is het uitdagend en wordt de nieuwsgierigheid geprikkeld. Daardoor wil je aan de slag.

Daarbij wordt je niet gedemotiveerd, want het ligt niet te ver weg. Je krijgt niet het gevoel dat je jezelf verliest. En je voelt je capabel om het te gaan leren en ziet kans om het te kunnen. Dus wil je, met wat hulp, proberen en oefenen. En dat is precies waar we mensen willen hebben in een verandertraject!

MIJN LEIDINGGEVENDE MOET MAAR EENS OP CURSUS!
Share
Getagd op: