Pijn omzetten in parels – dat is pijnleren

Overal is pijn: in organisaties, in de maatschappij en ook persoonlijk. Vaak is de pijn het gevolg van een besluit, reorganisatie, verandering of ervaring. Soms is de pijn bewust gecreëerd. Want groeien, veranderen en beweging gaan gepaard met of zijn het gevolg van pijn. Pijn die wordt verwaarloosd is de bron van stagnatie. Pijn waar we van leren is de motor van verandering.

ENTAMEER adviseert hoe je kan pijnleren op persoonlijk niveau, in uw organisatie of voor maatschappelijke vraagstukken. Zodat pijn positieve impact gaat hebben.

 

Leiders: stop met pleisters plakken en durf pijn te doen

Interview door Petra Hiemstra van Haagse Hoogvliegers

Als kind wilde ik dictator worden. Alles ging in mijn perceptie zo sloom: neem een besluit, dacht ik vaak! Inmiddels weet ik wel dat dictatorschap ook niet de ideale bestuursvorm is. Bij een democratie zoals de onze, horen verschillende geluiden, hoort het samen tot oplossingen te komen. Een rol die ik niet wil en waarschijnlijk ook niet zou kunnen. Liever ben ik een achterkameradviseur.

Als ik de komende 10 jaar organisatie- of politicifluisteraar mag zijn? Dan heb ik 7 pleidooien om vanuit het hoofd (elkaar moeten begrijpen) én hart (acceptatie van de afstand) leiding te gaan geven én nemen in ons samenleven.

Lees de 7 redenen  om waardevol pijn te doen.