Boek ‘De olifant in de kamer’ – Waarom pijnmanagement nodig is voor succesvol leiderschap’

Dit boek over pijnmanagement is een handleiding voor leidinggevenden en professionals om problemen op te lossen met pijn. Pijn en angst voor pijn maakt dat we besluiten uitstellen, eindeloos polderen en dat verandertrajecten stranden. Terwijl je wél resultaat boekt en vooruit komt als je pijn durft aan te gaan. Als je pijn kunt doen en pijn kunt verdragen. Als je kunt putten uit pijn voor positieve impact.


Waarom lezen?

Het lezen van dit boek maakt ongrijpbare pijn uit de onderstroom in organisaties tastbaar en toepasbaar. Pijn wordt managementinformatie. Je leest hoe je ’emotionele big-data’ (= alle negativiteit, gedoe, weerstand, gemopper, geroddel, demotivatie, etc.) vertaalt naar concrete input voor verandertrajecten en besluitvorming. Pragmatisch uitgewerkt in een methode voor effectief pijnmanagement. Waarin je leert taal geven aan pijn, begrijpen hoe pijn werkt en dealen met pijn in 5 stappen: observeren, entameren, ontrafelen, regisseren en realiseren. Een methode waardoor de pijn op tafel komt en waarin je van observatie naar resultaat gaat.

Pijn wordt – gek genoeg – prettig om over te lezen en te praten. Je krijgt grip op pijn doordat de invloed van pijn samengevat wordt in drie principes. Door deze principes te kennen en te kunnen observeren in je eigen werkcontext, neemt je invloed op processen toe. Pijn is niet langer een zwart gat, want je snapt hoe je pijn kunt aansnijden. En hoe je de pijn die op tafel ligt, kunt benutten.

Naast praktijkvoorbeelden komt ook mijn persoonlijke verhaal aan bod om de methodiek en mijn pleidooi te illustreren.


Bestellen

Voorinschrijven op het boek over pijnmanagement

Dit boek over pijnmanagement verschijnt begin 2021. Je kunt nu al voorinschrijven op het boek, dan heb je ‘m als een van de eerste!

Voorinschrijven op het boek

 

 


Een kijkje achter de schermen?

Jij mag meekijken. Vanaf het moment van indienen van het manuscript tot de boekpresentatie en verder. In korte video’s vertel ik je over het proces en laat ik je zien wat er, naast schrijven, allemaal bij komt kijken.

14 juli 2020: de laatste loodjes in het schrijven