Online boektour

Online boektour 'De verfrissende smaak van zure appels'Een online boektour in plaats van signeren in boekhandels en ‘live’ sessies op podia. Pijn en verandering zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En hoe veranderlijk de wereld is, is het afgelopen jaar wel gebleken. Dus waar ik mij een jaar geleden verheugde op een feestje om de boeklancering te vieren, staat er nu een heel mooi en veelzijdig online programma.

Het grote voordeel is dat jij volop keuze hebt! Je bent van harte welkom om bij meerdere gelegenheden aan te sluiten en mee te lezen in alle ontwikkelingen. Uiteraard kan ook dit programma op punten nog veranderen, want elke dag is weer vol verrassingen. Alle onderdelen (en eventuele nieuwe activiteiten) deel ik sowieso via mijn profiel op LinkedIn, dus stuur me een connectieverzoek als we nog niet gelinkt zijn.

Maart

Vr 5 maart – Online boeklancering, van 16:00 tot 17:00 uur

Het was een feestelijk en inhoudelijk programma. Uitgever Monique Lindzen vertelt haar motivatie en het belang om juist dit boek op de markt te brengen. Daarnaast ging ik in gesprek onder begeleiding van dagvoorzitter Jasper Wegman met Hans Vermaak (commercieel directeur bij Reisbalans) en Anouk Talitsch (reorganisatie advocaat) over waar zij pijn zien en tegenkomen in hun werk. Hoe gaan ze daarmee om?

Met grote dank aan het sociale lab van EMMA, een onderzoeks-, advies- en participatiebureau. Zij bieden een podium voor onafhankelijk debat en dialoog.

Ma 8 maart – Aankondiging boekenlegger actie voor een plekje tijdens de Q&A op 13 of 14 april

Di 9 maart – Radio interview bij BNR Zakendoen, van 13:30 tot 13:45 uur

Luister naar het BNR interview

Wo 10 maart – Boekhandels nog steeds beperkt open? Blader vanaf nu online in het boek. De boektrailer gaat online.

Do 11 maart – Boekbespreking in de nieuwsbrief van Haagse Hoogvliegers. Lees hem hier.

Vr 12 maart – Een mooie en eerlijke recensie op managementboek.nl kun je hier lezen.

Ma 15 maart – Wil jij een gesigneerd exemplaar en de lokale boekhandel steunen?

Dat kan! Vandaag signeer ik bij Paagman. Dus als je daar voor 15 maart je boek besteld, krijg je een gesigneerde versie thuis.

Di 16 maart – Een mooie recensie en ook een uitgebreide boekbespreking verschijnt vandaag op FrankWatching de community voor trends, tips & tricks.

Wo 17 maart – Weggeefactie op LinkedIn

Do 18 maart – Nieuwe leiders podcast door Petra Kuipers. Zij neemt je mee op onderzoek naar hoe we nieuwe vormen van leiderschap kunnen ontwikkelen in organisaties, teams en – niet in de laatste plaats – onszelf. Samen herschrijven we de definitie van leiderschap.

Luister de nieuwe leiders podcast

Vr 19 maart –  Boekreview op CustomerTalk van Jacques Koster:

Kortom, het is een zeer aan te bevelen en lezenswaardig boek, ongeacht op welk niveau je werkt – al is het voor managers bedoeld. Het is uitermate toegankelijk geschreven, spoort aan tot nadenken en biedt zeker ook zelfreflectie aan. En ja, de inhoud schuurt bovendien regelmatig je eigen hersencellen. On top off, de methode werkt subliem, zo heb ik zelf bij een recente toepassing mogen ervaren.

Ma 22 maart – In gesprek met Aleid Haenen van YourConnector over pijn in organisaties en mensen laten floreren.

Di 23 maart – Wat is de kern van pijnmanagement? Charlotte Staats heeft dit samengevat in een mindmap die we delen op LinkedIn en Instagram en natuurlijk ook hier.

Wo 24 maartPodcast Gwendel KustersDé podcast over leiderschap, organisatieontwikkeling en nieuwe manieren van organiseren. 

Bekijk het gesprek over leiderschap

Do 25 maart – Webinar in samenwerking met Starfish21.

Martine van de Steeg-Donders ging met mij in gesprek over pijnmanagement. En koppelde dit gelijk aan haar eigen persoonlijke en professionele ervaring als collega organisatieadviseur. In samenwerking met haar start vanaf 6 april de online training pijnmanagement.

Vr 26 maart – Wat vinden de lezers? Online verschijnen er steeds meer spontane recensies, zoals deze van Henny Portman die ook een QRC heeft gemaakt, die je gewoon kan downloaden: qrc-pijnmanagement

Ma 29 maart –  Interview met Dominik Dominikus, de bedenker van de prikkelende titel. Dit filmpje delen we op sociale media en staat vanaf vandaag ook bij Achter de schermen.

Di 30 maart – In de “Wat is er mis met…?” podcast van Mischa German gaan we vandaag in gesprek over de vraag: Wat is er mis met pijn? Waarbij we de antwoorden niet alleen zoeken in de professionele ervaring, maar ook ingaan op persoonlijke ervaring en we kijken naar onze rol in de wereld.

Wo 31 maart – Waarom die knalroze kaft? En hoezo die appelschil? Vandaag staat het blog met uitleg van de uitgever en de ontwerper online.

April

Do 1 april – Jonge leiders ontvangen een exemplaar en leuke actie

‘De verfrissende smaak van zure appels’ is ook een boek voor toekomstbestendig leiderschap, responsible leadership. Want met de uitdagingen die er op ons en dus ook op de (toekomstige) leiders afkomen, is pijn zien, pijn aangaan en ook pijn doen onvermijdelijk. Daarom krijgen clubs met en voor jonge leiders een boek en een speciaal aanbod per post. Iets voor jouw club?

Vr 2 april – Er staat weer een recensie op managementboek.nl, dit keer door Dick Rachet. Het schrijven zette hem stil…en de mooie woorden maken mij stil.

Lees de boekrecensie

Di 6 april – Meekijken met de 0pnames voor de communicatie podcast van Karine van den Noort (de verschijning van deze podcast is uitgesteld).

Wo 7 april – Artikel in de nieuwsbrief van Sprankel&Co: Wat hebben pijn en geluk met elkaar te maken?

Do 8 april – De eerste recensies komen online bij Bol.com

Vr 9 april – Deze boeken reisden met mij mee in het schrijfproces: een filmpje op Bookspace

Ma 12 april – De eerste ‘fanmail’ deel ik op LinkedIn

Di 13 april – Pijn is voor iedereen een thema, lees hoe actueel het is in het artikel op LinkedIn

Wo 14 april – Q&A voor de eerste lezers via managementboek.nl. De link om hierbij aan te sluiten vind je op de boekenlegger in jouw bestelde boek.

Do 15 april – Q&A voor de eerste lezers via managementboek.nl. De link om hierbij aan te sluiten vind je op de boekenlegger in jouw bestelde boek.

Vr 16 april – De geplande stories worth sharing waar ik op het podium ook mijn persoonlijke verhaal zou delen, is uitgesteld tot 17 september. Daarom sluiten we deze boektour af met een film om samen terug te blikken. Met beelden en reacties van deelnemers en betrokkenen.

Ik hoop je ergens tijdens deze online boektour te mogen ontmoeten!
Mathilde