Online boektour

Online boektour 'De verfrissende smaak van zure appels'Een online boektour in plaats van signeren in boekhandels en ‘live’ sessies op podia. Pijn en verandering zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En hoe veranderlijk de wereld is, is het afgelopen jaar wel gebleken. Dus waar ik mij een jaar geleden verheugde op een feestje om de boeklancering te vieren, staat er nu een heel mooi en veelzijdig online programma.

Het grote voordeel is dat jij volop keuze hebt! Je bent van harte welkom om bij meerdere gelegenheden aan te sluiten en mee te lezen in alle ontwikkelingen. Uiteraard kan ook dit programma op punten nog veranderen, want elke dag is weer vol verrassingen. Alle onderdelen (en eventuele nieuwe activiteiten) deel ik sowieso via mijn profiel op LinkedIn, dus stuur me een connectieverzoek als we nog niet gelinkt zijn.

Maart

Vr 5 maart – Online boeklancering, van 16:00 tot 17:00 uur

Je bent online van harte welkom! Het wordt zowel feestelijk als inhoudelijk. Uitgever Monique Lindzen vertelt haar motivatie en het belang om juist dit boek op de markt te brengen.

Daarnaast ga ik in gesprek onder begeleiding van dagvoorzitter Jasper Wegman met Peter Smink (DG Belastingen) en Anouk Talitsch (reorganisatie advocaat) over waar zij pijn zien en tegenkomen in hun werk. Hoe gaan ze daarmee om? En waarom is het zo belangrijk om die pijn goed te managen? We doen dit in het sociale lab van EMMA, een onderzoeks-, advies- en participatiebureau. Zij bieden een podium voor onafhankelijk debat en dialoog.

Meld je aan

Ma 8 maart – Aankondiging boekenlegger actie voor een plekje tijdens de Q&A op 13 of 14 april

Di 9 maart – Radio interview bij BNR Zakendoen, van 13:30 tot 13:45 uur

Wo 10 maart – Boekhandels nog steeds beperkt open? Blader vanaf nu online in het boek. De boektrailer gaat online.

Do 11 maartPodcast Gwendel KustersDé podcast over leiderschap, organisatieontwikkeling en nieuwe manieren van organiseren

Vr 12 maart – Start inschrijving webinar in samenwerking met Starfish21

Ma 15 maart – Wil jij een gesigneerd exemplaar en de lokale boekhandel steunen?

Dat kan! Vandaag signeer ik bij Paagman. Dus als je daar voor 15 maart je boek besteld, krijg je een gesigneerde versie thuis:

Bestel een gesigneerd exemplaar

Di 16 maart – Item in de nieuwsbrief van Haagse Hoogvliegers

Wo 17 maart – Weggeefactie op LinkedIn

Do 18 maartNieuwe leiders podcast door Petra Kuipers. Zij neemt je mee op onderzoek naar hoe we nieuwe vormen van leiderschap kunnen ontwikkelen in organisaties, teams en – niet in de laatste plaats – onszelf. Samen herschrijven we de definitie van leiderschap.

Vr 19 maart – Jonge leiders ontvangen een exemplaar en leuke actie

‘De verfrissende smaak van zure appels’ is ook een boek voor toekomstbestendig leiderschap, responsible leadership. Want met de uitdagingen die er op ons en dus ook op de (toekomstige) leiders afkomen, is pijn zien, pijn aangaan en ook pijn doen onvermijdelijk. Daarom krijgen clubs met en voor jonge leiders een boek en een speciaal aanbod per post.

Ma 22 maart – Interview met Dominik Dominikus, de bedenker van de prikkelende titel. Dit filmpje delen we op sociale media en staat vanaf vandaag ook bij Achter de schermen.

Di 23 maart – Wat is de kern van pijnmanagement? Charlotte Staats heeft dit samengevat in een mindmap die we delen op LinkedIn en Instagram en natuurlijk ook hier.

Wo 24 maart – Vandaag reageer ik op de actualiteit. Met Google Alerts word ik op de hoogte gehouden van pijn in het nieuws. Vandaag reageer ik op LinkedIn op een nieuwsitem om inzicht te geven in hoe actueel het thema pijn is.

Do 25 maart – Webinar in samenwerking met Starfish21. Informatie over de inschrijving volgt.

Vr 26 maart – Wat vinden de lezers? Vandaag deel ik de woordwolk met eerste reacties op mijn boek via LinkedIn en Instagram. En natuurlijk ook hier.

Ma 29 maart – In gesprek met Aleid Haenen van YourConnector over pijn in organisaties en mensen laten floreren.

Di 30 maart – Waarom die knalroze kaft? En hoezo die appelschil? Vandaag staat het blog met uitleg van de uitgever en de ontwerper online.

Wo 31 maart – Bekendmaking van de winnaars van de weggeefactie van 17 maart

April

Do 1 april – Een boek maken doe je niet alleen. En ik ben dankbaar voor alle hulp die ik heb gehad. Mijn dankbaarheidsfilmpje zet ik op sociale media en staat vanaf vandaag ook bij Achter de schermen.

Vr 2 april – Een inkijkje in recensies op managementboek.nl

Di 6 april – Meekijken met de 0pnames voor de communicatie podcast van Karine van den Noort (de verschijning van deze podcast is uitgesteld).

Wo 7 april – Artikel in de nieuwsbrief van Sprankel&Co: Wat hebben pijn en geluk met elkaar te maken?

Do 8 april – De eerste recensies komen online bij Bol.com

Vr 9 april – Deze boeken reisden met mij mee in het schrijfproces: een filmpje op Bookspace

Ma 12 april – De eerste ‘fanmail’ deel ik op LinkedIn

Di 13 april – Pijn is voor iedereen een thema, lees hoe actueel het is in het artikel op LinkedIn

Wo 14 april – Q&A voor de eerste lezers via managementboek.nl. De link om hierbij aan te sluiten vind je op de boekenlegger in jouw bestelde boek.

Do 15 april – Q&A voor de eerste lezers via managementboek.nl. De link om hierbij aan te sluiten vind je op de boekenlegger in jouw bestelde boek.

Voor de online boektour

Vr 16 april – De geplande stories worth sharing waar ik op het podium ook mijn persoonlijke verhaal zou delen, is uitgesteld tot 17 september. Daarom sluiten we deze boektour af met een film om samen terug te blikken. Met beelden en reacties van deelnemers en betrokkenen.

Ik hoop je ergens tijdens deze online boektour te mogen ontmoeten!
Mathilde