Online boektour

Online boektour 'De verfrissende smaak van zure appels'Een online boektour in plaats van signeren in boekhandels en ‘live’ sessies op podia. Pijn en verandering zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En hoe veranderlijk de wereld is, is het afgelopen jaar wel gebleken. Dus waar ik mij verheugde op een feestje om de boeklancering te vieren, heb ik uiteindelijk een heel mooi en veelzijdig online programma bedacht. Hieronder vind je het complete overzicht met links naar diverse artikelen, podcasts en interviews.

Op LinkedIn deel ik nog steeds regelmatig updates en activiteiten, dus stuur me een connectieverzoek als we nog niet gelinkt zijn.

Maart

Vr 5 maart – Online boeklancering, van 16:00 tot 17:00 uur

Het was een feestelijk en inhoudelijk programma. Uitgever Monique Lindzen vertelde haar motivatie en het belang om juist dit boek op de markt te brengen. Daarnaast ging ik in gesprek onder begeleiding van dagvoorzitter Jasper Wegman met Hans Vermaak (commercieel directeur bij Reisbalans) en Anouk Talitsch (reorganisatie advocaat) over waar zij pijn zien en tegenkomen in hun werk. Hoe gaan ze daarmee om?

Met grote dank aan het sociale lab van EMMA, een onderzoeks-, advies- en participatiebureau. Zij bieden een podium voor onafhankelijk debat en dialoog.

Ma 8 maart – Aankondiging boekenlegger actie voor een plekje tijdens de Q&A op 13 of 14 april

Di 9 maart – Radio interview bij BNR Zakendoen

Luister naar het BNR interview

Wo 10 maart – Boekhandels nog steeds beperkt open? Blader online in het boek. De boektrailer staat online.

Do 11 maart – Boekbespreking in de nieuwsbrief van Haagse Hoogvliegers. Lees hem hier.

Vr 12 maart – Een mooie en eerlijke recensie op managementboek.nl kun je hier lezen.

Ma 15 maart – Ik signeerde bij boekhandel Paagman in Den Haag

Di 16 maart – Een mooie recensie en ook een uitgebreide boekbespreking verscheen op FrankWatching de community voor trends, tips & tricks.

Wo 17 maart – Weggeefactie op LinkedIn

Do 18 maart – Nieuwe leiders-podcast door Petra Kuipers. Zij neemt je mee op onderzoek naar hoe we nieuwe vormen van leiderschap kunnen ontwikkelen in organisaties, teams en – niet in de laatste plaats – onszelf. Samen herschrijven we de definitie van leiderschap.

Luister de nieuwe leiders podcast

Vr 19 maart –  Boekreview op CustomerTalk van Jacques Koster:

Kortom, het is een zeer aan te bevelen en lezenswaardig boek, ongeacht op welk niveau je werkt – al is het voor managers bedoeld. Het is uitermate toegankelijk geschreven, spoort aan tot nadenken en biedt zeker ook zelfreflectie aan. En ja, de inhoud schuurt bovendien regelmatig je eigen hersencellen. On top off, de methode werkt subliem, zo heb ik zelf bij een recente toepassing mogen ervaren.

Ma 22 maart – In gesprek met Aleid Haenen van YourConnector over pijn in organisaties en mensen laten floreren.

Di 23 maart – Wat is de kern van pijnmanagement? Charlotte Staats heeft dit samengevat in een mindmap die we deelden op LinkedIn en Instagram en natuurlijk ook hier.

Wo 24 maartPodcast Gwendel KustersDé podcast over leiderschap, organisatieontwikkeling en nieuwe manieren van organiseren. 

Bekijk het gesprek over leiderschap

Do 25 maart – Webinar in samenwerking met Starfish21.

Martine van de Steeg-Donders ging met mij in gesprek over pijnmanagement. En koppelde dit gelijk aan haar eigen persoonlijke en professionele ervaring als collega organisatieadviseur. In samenwerking met haar geef ik de online training pijnmanagement.

Vr 26 maart – Wat vinden de lezers? Online verschenen er steeds meer spontane recensies, zoals deze van Henny Portman die ook een QRC heeft gemaakt, die je gewoon kan downloaden: qrc-pijnmanagement

Ma 29 maart –  Interview met Dominik Dominikus, de bedenker van de prikkelende titel. Dit filmpje deelden we op sociale media en staat ook bij Achter de schermen.

Di 30 maart – In de “Wat is er mis met…?” podcast van Mischa German gingen we in gesprek over de vraag: Wat is er mis met pijn? Waarbij we de antwoorden niet alleen zochten in de professionele ervaring, maar ook ingingen op persoonlijke ervaring en keken naar onze rol in de wereld.

Wo 31 maart – Waarom die knalroze kaft? En hoezo die appelschil? Het blog met uitleg van de uitgever en de ontwerper staat online.

April

Do 1 april – Jonge leiders ontvingen een exemplaar en leuke actie

‘De verfrissende smaak van zure appels’ is ook een boek voor toekomstbestendig leiderschap, responsible leadership. Want met de uitdagingen die er op ons en dus ook op de (toekomstige) leiders afkomen, is pijn zien, pijn aangaan en ook pijn doen onvermijdelijk. Daarom kregen clubs met en voor jonge leiders een boek en een speciaal aanbod per post. Iets voor jouw club?

Vr 2 april – Wederom een recensie op managementboek.nl, dit keer door Dick Rachet. Het schrijven zette hem stil…en de mooie woorden maken mij stil.

Lees de boekrecensie

Di 6 april – Meekijken met de 0pnames voor de communicatie podcast van Karine van den Noort (de verschijning van deze podcast is uitgesteld).

Wo 7 april – Artikel in de nieuwsbrief van Sprankel&Co: Wat hebben pijn en geluk met elkaar te maken?

Do 8 april – De eerste recensies kwamen online bij Bol.com

Vr 9 april – Deze boeken reisden met mij mee in het schrijfproces: een filmpje op Bookspace

Ma 12 april – De eerste ‘fanmail’ deelde ik op LinkedIn

Di 13 april – Pijn is voor iedereen een thema, lees hoe actueel het is in het artikel op LinkedIn

Wo 14 april – Q&A voor de eerste lezers via managementboek.nl.

Do 15 april – Q&A voor de eerste lezers via managementboek.nl.

Vr 16 april – De geplande stories worth sharing waar ik op het podium ook mijn persoonlijke verhaal zou delen, is uitgesteld tot 17 september. Daarom sloten we deze boektour af met een film om samen terug te blikken. Met beelden en reacties van deelnemers en betrokkenen.