Pleidooi

Van nature willen we weg van de pijn. En dat is goed als er daadwerkelijk gevaar is. Maar het gevaar zit hem nu juist in het weglopen, wegkijken en wegvegen. We kunnen de uitdagingen op het werk en in onze maatschappij niet aan als we niet constructief pijn kunnen doen waar nodig of als we niet meer capabel zijn om opbouwend leed te verduren en verdragen.

Geef pijn dezelfde status als welzijn en geluk. Dan kun je een combinatie maken van positieve focus en informatie uit de pijn. En dat zorgt voor beweging met resultaat.


Ik pleit

Ik neem je graag mee in het verhaal van goed pijnmanagement. Op doordringende wijze met een vleugje humor maak ik het onderwerp pijn prettig om over te lezen en te praten. Ik geef taal aan pijn en maak pijn begrijpelijk door de invloed van pijn samen te vatten in een aantal principes. Ook mijn persoonlijke ervaring met pijn komt aan bod.

Ik kan mijn pleidooi houden in de vorm van een interactieve lezing, een masterclass of workshop. Ik geloof dat hoe meer mensen horen welke potentie er zit in pijn, hoe meer het er gewoon mag zijn. Als je meer wilt lezen over pijnmanagement of zelf aan de slag wilt met de methodiek, kun je mijn boek ‘De olifant in de kamer – Waarom pijnmanagement nodig is voor succesvol leiderschap’ (verwacht 2020)’ lezen.


Meer weten?