Open training ‘Succesvol veranderen dwars door pijn & fijn’

In reorganisaties, maatschappelijke transities, teamontwikkeling, besluitvorming of andere verandertrajecten ontkom je niet aan pijn. Je moet medewerkers pijn gaan doen of er komt sluimerende en tot nu toe onzichtbare pijn bij medewerkers aan het licht. Je realiseert je dat pleisters plakken en zachte heelmeesters op de lange termijn niet houdbaar zijn. De pijn moet aangepakt worden bij de bron. In deze open training leer je hoe je dat zorgvuldig en toch constructief kunt doen.

“Ik heb niet alleen de huidige transitie kunnen versnellen in ons team. Ik heb me ook ontwikkeld in het benutten van pijn, een vaardigheid die ik meeneem in toekomstige veranderingen.”


Voor wie?Werk in uitvoering tijdens de open training

Ben jij een leidinggevende, bestuurder, manager of veranderkundige? En sta je aan de start van een verandertraject of zit je middenin een vastgelopen verandertraject? Dan is deze open training iets voor jou, want je gaat met je eigen vraagstuk aan de slag.


Wat gaan we doen?

Effectief pijnmanagement is alleen te leren door te doen! In het ervaren van pijn hebben en pijn doen – bij jezelf, bij je team en in je organisatie – zit de veranderkracht. Daarom is deze open training een werkplaats. Een plek waarin alle deelnemers actief werken aan hun eigen vraagstuk, zowel in de bijeenkomsten als op het werk. Door te doen kan je resultaten boeken en je duurzaam bekwamen in pijnmanagement.

Ik geef je als trainer nieuwe perspectieven. Inspireer je met theorie en achtergronden. En leer je echt te ‘dealen’ met de pijn. Ook sta ik je bij in het doorlopen van de vijf stappen voor goed pijnmanagement.

Deelnemers aan een open trainingDe groep vergroot je denk- en slagkracht. Omdat jullie dezelfde stappen doorlopen, zijn jullie bondgenoten. Je hebt een groep waar je terecht kan voor begrip, steun en een hulpvraag. Het is jouw klankbordgroep, waar je jouw ideeën bij kan toetsen, die meedenken bij dilemma’s en scherpe vragen stellen. Juist, omdat je allemaal in hetzelfde schuitje zit.

Jijzelf bent verantwoordelijk voor het rendement. Je ontdekt wie je zelf bent in je eigen opgave. Wat je natuurlijke (primaire) gedrag is en welk gedrag effectief zou zijn. Je ontwerpt toepasbare interventies. En je ontwikkelt jezelf in de vaardigheden, de veerkracht en de visie die jouw opgave nodig heeft voor succes.


Wat levert deze open training je op?

Deze open training zie ik als een werkplaats die jou het volgende oplevert:

  • Zelfinzicht: ik weet wie ik ben en wat ik doe als er pijn is of moet komen
  • Actieplan: deze activiteiten gaan we doen om succesvol te veranderen
  • Acceptatievaardigheden: dit heb ik te faciliteren om stagnatie te voorkomen
  • Resultaat: ik verdwijn niet in de veelheid van emoties, maar kan doelgericht aan de slag
  • Plezier: ik kan werken met de positieve impact van pijn en dat geeft lucht

Praktische gegevens?

Programma: We gaan vijf dagen gezamenlijk aan het werk. Het eerste blok zijn twee aansluitende dagen met overnachting, zodat we tijd hebben om elkaar te leren kennen voordat we onze tanden in de vraagstukken zetten. Daarna zien we elkaar nog drie losse dagen. In deze dagen bespreken we de vooruitgang en ontwerpen we de volgende stap. De exacte data vind je in het aanmeldformulier.

Deelnemers: We werken in een groep van minimaal vier en maximaal acht deelnemers. Alle deelnemers hebben een actueel vraagstuk waaraan ze werken in de praktijk.

Locatie: Regio Den Haag. De exacte locatie wordt een week van te voren bekend gemaakt.

Tijdsinvestering: De training is vijf dagen. Tussen de modules is het de bedoeling dat jij jouw eigen casus een stap verder brengt. De hoeveelheid tijd die je daaraan besteedt, bepaal jezelf. De ervaring leert dat je tijd wint doordat je ‘de koe bij de horens vat’.

Kosten: €2750,- Dit bedrag is inclusief materiaal, eten & drinken en een overnachting in het eerste blok, exclusief BTW.


Interesse?

Hoe fijn is het als je begeleiding en steun kunt krijgen bij het verandertraject dat je te realiseren hebt? Dus kom in beweging en schrijf je direct in via het onderstaande aanmeldformulier.

Bij twijfel mag je altijd contact opnemen en onderzoeken we samen of deze training voor jou de juiste is. Ook eventuele vragen beantwoord ik graag.

Daarnaast kan deze training in-company gedaan worden met een gelijke opzet of maatwerk. Neem ook hiervoor contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.


Aanmelden