Boek ‘De verfrissende smaak van zure appels’

De verfrissende smaak van zure appels’ is een boek over pijnmanagement en een handleiding voor leidinggevenden en professionals om problemen op te lossen met pijn. Want pijnmanagement is nodig voor succesvol leiderschap. Waarom? Pijn en angst voor pijn maakt dat we besluiten uitstellen, eindeloos polderen en dat verandertrajecten stranden. Terwijl je wél resultaat boekt en vooruit komt als je pijn durft aan te gaan. Want leiderschap gaat niet altijd over rozen. Vroeg of laat moet je door de zure appel heen bijten. Hoe je dat doet? Bekijk de trailer:

Nieuwsgierig? Bestel hem online of steun jouw lokale boekhandel en koop ‘m daar.

Bestellen bij managementboek

Bestellen bij bol.com


De verfrissende smaak van zure appels

Boek over pijnmanagement 'De verfrissende smaak van zure appels'Ben jij klaar met pleisters plakken? Doekjes voor het bloeden? Wegkijken of juist alleen het positieve belichten? Ben jij toe aan echte oplossingen? Dan is dit jouw boek! Een boek voor leiders die willen werken met en aan de werkelijke oorzaak: verwaarloosde en slecht gemanagede pijn. Want incapabel pijnmanagement leidt tot ongewenste situaties in teams en organisaties. Bij je mensen: hardnekkige gedragspatronen, weerstand, psychologische onveiligheid of gebrek aan vertrouwen. In de organisatie: ondermijning van de besluitvaardigheid, het innovatievermogen en de veranderkracht. Door slecht pijnmanagement worden doelen en ambities niet gehaald.

Heb je het nooit zo bekeken? Ontdek dan in dit boek hoeveel invloed pijn heeft in jouw organisatie en hoe pijn het gedrag van mensen en daarmee de processen stuurt. Dit boek leert je hoe je pijn ombuigt van een kracht die jou en je mensen belemmert naar één die je kunt sturen in de richting van je doelen en ambities.

Je hoeft pijn niet leuk te gaan vinden, maar door er goed mee om te gaan los je knelpunten op,  krijg je mensen in beweging en verbeter je de sfeer. Basisvoorwaarden voor succes!

  • Ontdek hoe pijn jou en je organisatie stuurt.
  • Leer pijn om te zetten in managementinformatie en gewenste resultaten.
  • Versterk je besluitvaardigheid, innovatievermogen en veranderkracht.

Lees ook wat anderen zeggen over dit boek in de verschillende recensies.


Een kijkje achter de schermen?

Jij kunt hier meekijken. Vanaf het moment van indienen van het manuscript tot de boekpresentatie en verder. In korte video’s vertel ik je over het proces en laat ik je zien wat er, naast schrijven, allemaal komt kijken bij het schrijven van een boek over pijnmanagement.


Online boektour

Omdat elkaar ‘live’ ontmoeten lastig was in het voorjaar van 2021, maakte ik een online boektour. Je vindt hier een compleet overzicht van de tour inclusief links naar diverse artikelen, podcasts en interviews.